Sådan spiller du 7 kabale

Hvis du har aldrig har spillet 7 kabale før, kan reglerne måske fremkomme lidt komplicerede. Det er dog relativt nemt, når først man kommer igang og kender til regelsættet. Her er nogle detaljerede instruktioner. Når du har læst disse, vil du således være i stand til at spille 7 kabale.

Du kan desuden finde Gratis 7 kabale her.

Opsætning af spillet

7 kabale spilles med et komplet kortdæk med 52 kort (dog uden jokere). Sørg for at blande kortene godt fra start. Derefter fordeles 28 af kortene over 7 kolonner. Den første kolonne har et kort, og hver efterfølgende kolonne har et mere kort. Alle kort er vendt nedad bortset fra det øverste kort i kollonen. De 24 kort, som ikke er en del af kolonnerne, lægges til siden med fronten nedad.

Regler

Der findes flere variationer og sværhedsgrader af 7 kabale. Som nybegynder anbefaler vi, at man tager et kort ad gangen fra vores bunke med 24 kort. Hvis du er mere avanceret i spillet, kan man tage tre kort ad gangen fra bunken.

Målet er herefter at flytte alle spillekortene fra bunken og vores kolonner til de 4 fundamenter, arrangeret fra es til 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, knægt, dame og til sidst konge, sorteret i fire seperate bunker efter kulør, hjerte, spar, ruder og klør.

Start spillet

Du er nu klar til at starte spillet. Som vi allerede ved, er vi nødt til at forsøge at flytte alle kortene til fundamentet, hvor hver stak skal starte med et es. Så først skal vi kigge efter esserne. Derfor ville det være godt så snart du skaffer et es, fordi vi kan rydde vores første kort. Kortet under dette es vendes automatisk.

Når vi ikke har fundet flere es, sorterer vi kortene i den rigtige rækkefølge for at vende flere kort med billedsiden opad, mens vi spiller. Kortene i kolonnerne, kan kun sorteres i skiftende farver, idet hvert kort placeres på et andet kort med en værdi, der er et punkt højere. Og så fortsætter vi, indtil vi løber tør for muligheder.

Derefter går vi gennem bunken, indtil vi finder et kort, som vi kan bruge på fundamentet eller bordet. Det gør du ved gentagne gange at trykke på eller klikke på bunken. 

Det er også muligt at flytte mere end et kort på én gang, så det er vigtigt, at du kigger efter dette, når du leder efter nye muligheder.

Spillet er vundet når alle kort er flyttet over til fundamentet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *