Førstegangsflytter til Aarhus? Læs dette først!

Indholdsfortegnelse

Hvert eneste år valfarter tusindevis af unge fra deres landbyer i Jylland til Aarhus for at studere- eller arbejde, og det er til at forstå. Aarhus danner rammerne om Jyllands studieliv, og er faktisk også den by i Danmark der har den laveste gennemsnitsalder. 

Hvis man skulle være i tvivl om hvor vigtigt studielivet er for Aarhus, så kunne man prøve at tage et kig på Aarhus universitet, der faktisk fylder lige så meget som indre by.

Hvis du sidder med billetten booket- eller tanker om at tage en envejs til Aarhus, så er der et par ting der er rare at have styr på før du ankommer. I denne artikel griber jeg fat i et par gode råd- og overvejelser om at flytte til Aarhus, som jeg havde ønsket at jeg havde vidst da jeg flyttede hertil. 

Her bør du bo

Aarhus har mange forskellige områder med sine egne unikke temaer, det er noget af det der gør byen så skøn at spadsere igennem. Når du skal vælge hvor du gerne vil bo, er det værd at have i mente. Hvis du er til moderne arkitektur er en aarhus ø lejlighed lige noget for dig. Hvis du derimod ikke er helt vildt fan af moderne arkitektur, men hellere ser at flytte ind i noget ældre, så kunne du med fordel se mod indre by og mere specifik ø-gaderne.

Øgaderne er et område i byen der næsten udelukkende består at små charmerende huse i forskellige farver – meget anderledes fra resten af byen, der mest består at store herskabslejligheder.

Universitet

Hvis du tænker at flytte hertil for at studere, så bør du virkelig tage dig tid til at lære universitet at kende – det er nemlig enormt! Hvis ikke du har styr på hvilken bygning du højest sandsynligt skal til første skoledag, så er der heller ikke gode chancer for at du finder den på første skoledag. 

Aarhus universitet er værd at lære at kende før du starter, da det kan være utroligt svært at finde ud af hvor man hører til – på den positive side er næsten alle bygningerne opført i en meget genkendelig lys mursten.

Sidst

Så bør du virkelig overveje at anskaffe dig en cykel, hvis ikke du allerede har en. Aarhus er en relativt lille storby der er overraskende nem at finde rundt i på cykel – og der er mange penge at spare ved at tage jernhesten over bussen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *